به گزارش اکو اقتصاد، در حالی که طی هفتههای گذشته در سایه تداوم محاصره ظالمانه علیه نوار غزه و جلوگیری صهیونیستها از ورود سوخت به بیمارستانها و مراکز پزشکی این باریکه، تعداد زیادی از بیمارستانهای باقیمانده غزه هم از کار افتادهاند و زنگ خطر تعطیلی کامل بیمارستانها به صدا درآمده است، وزارت بهداشت غزه در بیانیه جدید خود در مورد فاجعه بهداشتی این باریکه اعلام کرد که بیماران در بیمارستانهای غزه بهدلیل کمبود شدید سوخت با خطر مرگ مواجه هستند.
بحران شدید سوخت در بیمارستانهای غزه
این وزارتخانه تأکید کرد: در نتیجه کمبود ذخایر سوخت، بیمارستانهای غزه مجبور به قطع برق برخی از بخشها شدهاند. بیمارستانهایی که توانستهاند تاکنون فعال بمانند، با کمبود شدید سوخت، تجهیزات پزشکی و خون مواجههاند و این در حالی است که شاهد ورود گسترده زخمیها به بیمارستانها در سایه تشدید بمبارانهای ارتش دشمن هستیم.
استیفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد که ذخایر سوخت در بیمارستانهای غزه رو به اتمام است و به سازمان ملل اجازه داده شده است تنها 7500 لیتر سوخت غزه وارد کند که این مقدار برای تأمین انرژی یک روز هم در غزه کافی نیست.
ازکارافتادن خودروهای اداره دفاع مدنی
در همین حال سخنگوی اداره دفاع مدنی غزه هم شب گذشته اعلام کرد که خودروهای امداد و نجات در شهر غزه کاملاً از کار افتادهاند و تیمهای دفاع مدنی از یک خودروی غیرنظامی برای نجات افراد گرفتار استفاده میکنند که کارایی مؤثری ندارد.
اداره دفاع مدنی غزه تأکید کرد که همه خودروهای آن بهاستثنای یک ماشین آتشنشانی، بهدلیل کمبود قطعات یدکی و نبود امکانات برای تأمین و نگهداری لازم دیگر قادر به ارائه خدمات بشردوستانه به شهروندان نیستند.
بحران گسترده آب در غزه
از طرف دیگر، منابع اداره آب غزه اعلام کردند که بهدلیل جلوگیری صهیونیستها از ورود سوخت، امکان بهرهبرداری از آب چاهها تا 70 درصد کاهش یافته است.
این منابع تأکید کردند: از زمان ازسرگیری حملات وحشیانه صهیونیستها به نوار غزه در ماه مارس گذشته هیچ سوختی به چاههای غزه تحویل داده نشده است و اداره آب غزه تا روزهای گذشته از ذخایر گازوئیل دفتر خدمات پروژه سازمان ملل در جنوب غزه استفاده میکرد.
بر اساس این گزارش، سوخت موجود در اداره آب غزه بیش از یک هفته دوام نخواهد آورد و اگر اجازه ورود سوخت داده نشود، نوار غزه با یک فاجعه عمیقتر در سطح سوخت مواجه میگردد.
منابع مذکور گزارش دادند که اشغالگران همچنان از تأمین آب استان مرکزی غزه جلوگیری میکنند و در حال کاهش تأمین آب شهرهای غزه و خانیونس هستند.
دکتر مروان الهمص، مدیر بیمارستانهای صحرایی نوار غزه گفت: علاوه بر بخش بهداشت، بخش آب و فاضلاب نیز در آستانه فروپاشی است و ما اکنون در اواسط تابستان هستیم و تا 95 درصد کمبود آب داریم. در غزه، مردم آب برای آشامیدن، بهداشت شخصی یا حمام ندارند، کارخانههای آبشیرینکن از کار افتادهاند و چند تن زباله در نزدیکی اردوگاههای آوارگان انباشته شده است که منجر به شیوع بیماریهای همهگیر و خطرناک میشود.
وی افزود: بار دیگر تأکید میکنیم که تنها راهحل، توقف فوری این جنگ وحشیانه و اجازه ورود فوری سوخت، آب، تجهیزات پزشکی و بهداشتی به غزه برای نجات جان بیش از 2 میلیون و 200 هزار نفر است؛ قبل از اینکه خیلی دیر شود.