«حراج هم‌زمان» نوآوری کاربردی بورس کالا
مدل «حراج هم‌زمان» بورس کالا به عنوان یک ابتکار راهبردی، موفق شده است تا علاوه بر کاهش محسوس زمان معاملات، شرایط شفافی برای قیمت‌گذاری عادلانه و کنترل هیجانات بازار فراهم کند. در این شیوه با توجه به این‌که هر مشتری تنها قیمت‌های خود را در سامانه می‌بیند و زمان کافی برای تصمیم‌گیری وجود دارد، معامله‌گران براساس تحلیل‌های منطقی و واقعی معامله می‌کنند که این روند در نهایت به بهبود شفافیت و رعایت اصول عرضه و تقاضا منجر می‌شود.

به گزارش اکو اقتصاد، امیر اسدی، مدیرکالایی کارگزاری فارابی،  درباره مدل «حراج هم‌زمان» بورس کالا توضیح داد: برای من که ۱۸ سال سابقه معامله‌گری دارم شاید بتوان به جرأت گفت بهترین مدل حراجی که بورس کالا برای معاملات سیمان تا کنون داشته، مدل «حراج هم‌زمان» است. زیرا کسانی که می‌خواهند به شکل فنی در بازار فعالیت ‌کنند و دنبال احساسات و واکنش‌های لحظه‌ای نیستند، می‌توانند راحت‌تر و منطقی‌تر معامله کنند.

منطقی شدن معاملات در مدل «حراج همزمان»

اسدی اعلام کرد: در مدل حراج هم‌زمان که اکنون آغاز شده، یکی از بهترین نتایج آن، منطقی‌تر شدن معاملات بازار است. در حراج هم‌زمان، زمان برای تصمیم‌گیری زیاد است و شرایط ثبت قیمت‌ها از سوی هر مشتری توانسته به منطقی‌تر شدن رفتار معامله‌گران کند.

او ادامه داد: در مدل حراج هم‌زمان، کارگزاران قیمت بهینه را از خریدار دریافت می‌کنند و سپس به دنبال معامله کالا با قیمت پایین‌تر از آن هستند و در صورتی که امکان خرید با قیمت‌های پایین‌تر به وجود نیاید در نهایت با همان قیمت مشتری دست به معامله می‌زنند.

مدل«حراج همزمان»، تحلیل را جایگزین هیجان می‌کند

این کارشناس بازار سرمایه افزود: مدل حراج هم‌زمان باعث می‌شود معامله‌گران به دنبال تحلیل‌های درست و واقعی‌تر بروند. برای مثال، در معاملات سیمان متوجه شدیم که بسیاری از مشتریان بهترین و منطقی‌ترین قیمت را به سامانه ارسال کرده‌اند که این مسئله از تحلیل درست آن‌ها حکایت دارد؛ این قیمت‌ها صرفا بر اساس عرضه و تقاضا و تحلیل بازار کشف شده بود.

مدل «حراج همزمان» نوآوری بورس کالا

اسدی تاکید کرد: یکی از نوآوری‌های کاربردی بورس کالا برای بهبود روند معاملات، حراج هم‌زمان است و امیدوارم که بتوان روی کالاهای اساسی دیگر هم آن را اجرا کرد. شاید اجرای حراج هم‌زمان روی دیگر کالاها ملاحظاتی داشته باشد ولی اگر بورس کالا بتواند آن را عملی کند بسیار به سود معامله‌گران است و جلوی نوسان هیجانی قیمت را می‌گیرد. به شخصه از هر کالایی که در تالار حراج همزمان عرضه شود استقبال می‌کنم.

او در انتهای سخنان خود در پیشنهاد به مدیران بازار فیزیکی بورس کالا گفت: افزایش تعداد درج قیمت در مدل حراج همزمان برای این مدل بسیار مناسب‌ است و فاصله قیمتی مشتریان یک کارگزاری را کم‌تر می‌کند.

0 نظر:

نظر بدهید