تاکید وزارت صمت بر نقش بورس کالا به عنوان یکی از مراجع تعیین قیمت در معاملات آنلاین طلا
وزارت صنعت، معدن و تجارت پیش نویس ضوابط خاص رسته شغلی معاملات آنلاین طلا (به جز زیورآلات طلا) را در دسترس عموم مردم و فعالان اقتصادی قرار داد. در صورت تصویب و تایید این پیش‌نویس پیشنهادی ضوابط خاص رسته شغلی معاملات آنلاین طلا مشخص و بر نقش بورس کالا به عنوان یکی از مراجع اعلام قیمت در این نوع معاملات صحه گذاشته خواهد شد.

به گزارش اکو اقتصاد، وزارت صنعت، معدن و تجارت در اجرای آیین نامه اجرایی ماده ۲۴ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، پیش‌نویس ضوابط خاص رسته شغلی معاملات آنلاین طلا (به‌جز زیورآلات طلا) را با هدف ملاحظه و اعلام نظر عموم مردم و فعالان اقتصادی در پایگاه ملی اطلاع رسانی قوانین و مقررات کشور منتشر کرد.

آن‌چه گذشت

این گزارش حاکی است: با توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و افزایش سهم فروش آنلاین در بازارهای کالایی، بحث شفافیت قیمت و مرجعیت آن به یکی از دغدغه‌های اصلی سیاست‌گذاران و فعالان اقتصادی تبدیل شده است. در این میان، کارشناسان بازار سرمایه بر ضرورت استفاده از قیمت کشف ‌شده در بورس کالا به ‌عنوان مرجع رسمی قیمت‌ گذاری طلا در پلتفرم‌های فروش آنلاین تأکید دارند.

بر اساس گزارش اخیر مرکز مالی ایران، یکی از چالش‌های اصلی در بازار آنلاین طلا، نبود مرجعی شفاف و قابل اتکا برای قیمت‌ گذاری لحظه‌ای و عادلانه است. با توجه به این‌که بخش مهمی از قیمت طلا از نرخ لحظه ‌ای اونس جهانی و دلار تأثیر می‌ پذیرد، تعیین قیمت داخلی باید با استفاده از مکانیزم‌های شفاف انجام شود تا اعتماد عمومی و امنیت معاملات تقویت شود.

چرا بورس کالا؟

تحلیلگران پیشنهاد داده‌اند قیمت طلا در بورس کالا که از طریق فرایند رقابتی و عرضه و تقاضای واقعی کشف می‌شود، می‌تواند به ‌عنوان یکی از مبناهای اصلی تعیین قیمت در پلتفرم ‌های آنلاین فروش طلا مورد استفاده قرار گیرد. این رویکرد نه تنها باعث همگرایی بیشتر بازارهای فیزیکی و آنلاین خواهد شد، بلکه زمینه‌ ساز کاهش نوسانات غیرمنطقی، مقابله با سفته ‌بازی و ارتقای اعتماد عمومی خواهد بود.

افزایش هم‌گرایی میان ساز و کارهای سنتی و دیجیتال در بازار طلا، مستلزم تدوین مقررات مشخص، تعامل پلتفرم‌ها با نهادهای نظارتی و ایجاد پیوند میان سامانه‌های فروش آنلاین با داده‌های رسمی بورس کالاست. به باور فعالان بازار، در صورتی که این هم ‌افزایی با دقت اجرا شود، می‌توان انتظار داشت که بازار طلا وارد دوره‌ای از ثبات، شفافیت و رقابت سالم شود.

همچنین استفاده از قیمت کشف ‌شده در بورس کالا به ‌عنوان معیار در قیمت‌گذاری پلتفرم‌های دیجیتال، به تسهیل سیاست‌گذاری‌های کلان و بهبود نظارت دولت بر بازار طلا نیز کمک خواهد کرد.

برای مطالعه متن کامل دستورالعمل پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت کلیک کنید.

0 نظر:

نظر بدهید