به گزارش اکو اقتصاد به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، سرپرست ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق در ابتدا کوشید تا به تبیین استراتژی این ستاد بپردازد و در این راستا، طی سخنانی گفت: ستاد در دو ماه گذشته منشا تحولاتی شد و از آن جمله میتوان به تعریف چهار میز تخصصی در حوزه «انیمشین»، «بازی»، «اسباب بازی» و «حوزه عمومی» اشاره کرد و ما در یک نگاه کلان ارتقا اصول حاکم بر این حوزهها را دنبال میکنیم.
وی دلیل تمرکز تخصصی ستاد بر حوزههای انیمیشن، بازی و اسباببازی را میزان کاربران فعال و مصرفکنندگان این حوزهها دانست و تاکید کرد: تمرکز بر این سه حوزه به معنای بیتوجهی به دیگر ساحتهای حوزه صنایع خلاق نیست و در سایر حوزههای فناوریهای نرم این ستاد درحال انجام تکالیف قانونی خود طبق سند ملی توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم است.
به گفته این مقام مسئول، به منظور اجتناب از اعمال نگاههای سلیقهای، یکسری شاخص مبتنی بر آخرین استانداردها و شاخصهای بینالمللی تا سال 2024 تعریف شد که از قضا با فرهنگ ایرانی -اسلامی هم تطبیق داده شدهاست و تلاش ما بر این است که از این به بعد مبنای حمایتها در ستاد، شاخصهای مدون و کارشناسی شده باشد.
شریفی ادامه داد: ناظر به شاخصهای احصا شده برنامههایی تعریف شد تا به یک استاندارد برسیم که چه جنس برنامههایی میتوانند مشمول حمایتهای ستاد قرار بگیرند و از کارشناسان هر حوزه برای رسیدن به این ادبیات و برنامهها کمک گرفتیم.
نکته دیگری که اما در صحبتهای دبیر ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق پربسامد بود، ضرورت نگاه جدیتر به خانههای خلاق و تولیدکنندگان صنایع فرهنگی و واحدهای این حوزه بود و در این راستا تاکید کرد: فناوری فرهنگی و نرم ساحتی متفاوت از فناوری سخت دارند. مساله ما در این حوزه تربیت انسان است این در حالی است که فناوری سخت در بالاترین سطح، به تولید یک محصول منجر میشود، از این رو، ملاک و معیار ما در صنایع خلاق باید سهم این صنایع در تغییر نگرش انسان باشد.
شریفی در کنار حمایت تمام قد از صنایع و خانههای خلاق بر این مهم تاکید کرد: ما در کنار زایش به ریزش هم باور داریم و در کنار تقدیر از خانههای خلاق برتر همزمان لغو مجوز 25 خانه خلاق را هم اعلام میکنیم.

سرپرست ستاد نرم معاونت علمی همچنین از ساخت سریالی با هدف روشنگری ابعاد پیچیده و ارزشآفرین صنایع خلاق برای افکار عمومی و پخش از شبکه سه خبر داد و گفت: هنوز جایگاه اقتصاد فرهنگ بدرستی تبیین نشده است و این را میتوان در نوع نگاه حتی مسئولان کشور به عیان دید.
وی حضور جدی سرمایهگذاران در حمایت از صنایع خلاق را بسیار مهم و گرهگشا خواند و گفت: در حالیکه منابع حمایتی ستاد محدود است اما با برگزاری مسابقه «میدون» و ارائه برترین توانمندیهای شرکتهای خلاق دانشبنیان و حتی خانههای خلاق موفق نظر سرمایهگذاران را به اهمیت حمایت جلب خواهیم کرد.
این جلسه در حالی به پایان رسید که خانههای خلاق برتری که در جلسه حاضر بودند به بیان دغدغههای خود در این حوزه پرداختند و نیتک، آفتاب، ستاپ، ایلسا، موسیتو، پلنت و صدرامهر هفت خانه خلاقی بودند که در این مراسم مورد تقدیر قرار گرفتند.