نقشه اسرائیل برای ایجاد منطقه حائل در مثلث مرزی با لبنان و سوریه
برخی منابع عربی با هشدار درباره توطئه رژیم صهیونیستی برای تنش‌آفرینی میان لبنان و سوریه، اعلام کردند که این رژیم نقشه‌ای برای ایجاد منطقه حائل در مثلث مرزی با لبنان و سوریه طراحی کرده و قصد ایجاد یک کمربند امنیتی از مزارع شبعا تا قنیطره را دارد.

به گزارش اکو اقتصاد، به دنبال گزارش‌های متعددی که درباره قریب الوقوع بودن انعقاد قرارداد عادی‌سازی روابط میان حکومت ابومحمد جولانی در سوریه با رژیم صهیونیستی منتشر شده و همچنین تنش آفرینی‌های اخیر این رژیم میان لبنان و سوریه و مطرح کردن موضوعاتی همچون الحاق طرابلس لبنان به سوریه، منابع عربی از تحرکات جدید رژیم صهیونیستی برای ایجاد یک منطقه حائل در مثلث مرزی مشترک میان سوریه ، لبنان و فلسطین اشغالی خبر دادند.

نقشه صهیونیست‌ها برای ایجاد کمربند امنیتی از مزارع شبعا تا قنیطره

به گزارش روزنامه رای الیوم، منابع آگاه در جنوب سوریه اعلام کردند که اسرائیل در چارچوب تلاش برای ایجاد یک کمربند امنیتی که از مزارع شبعا تا قنیطره امتداد دارد و با هدف جلوگیری از هرگونه تحرک نظامی بالقوه از خاک لبنان و سوریه علیه اسرائیل، به دنبال ایجاد یک منطقه حائل است.

این منابع تاکید کردند: منطقه حائل برنامه‌ریزی شده شامل بخش‌هایی از کوه حرمون و قنیطره می‌شود و به ارتش اسرائیل اجازه می‌دهد تا کنترل آتش مستقیم بر مناطق مجاور سوریه و لبنان را در دست داشته باشد و توانایی خود را برای نظارت و مداخله سریع در صورت هرگونه تشدید امنیتی یا نظامی افزایش دهد.

منابع مذکور گزارش دادند که اسرائیل با گسترش شبکه جاده نظامی در منطقه مرزی با لبنان و سوریه و ایجاد یک سکوی فرود بالگردهای جنگی در نزدیکی ارتفاعات راشیا در استان بقاع لبنان، گام‌های عملی برای اجرای این طرح را آغاز کرده است. این امر به ارتش صهیونیستی اجازه می‌دهد تا نیروهای واکنش سریع در منطقه مرزی مستقر کرده و گشت‌های هوایی در امتداد مرزها انجام دهد.

بر اساس این گزارش، رژیم صهیونیستی همچنین به دنبال تقویت زیرساخت‌های نظامی در داخل و اطراف مزارع شبعا یعنی منطقه مورد مناقشه بین لبنان و سوریه است.

توطئه اسرائیل در تنش آفرینی میان لبنان و سوریه

ناظران امور معتقدند که تحرکات اخیر رژیم صهیونیستی بیانگر قصد این رژیم برای اشغالگری طولانی مدت در مناطق مرزی لبنان و سوریه است؛ به ویژه با توجه به عدم وجود هیچگونه نشانه‌ای از عقب نشینی این رژیم از مناطق اشغال شده در لبنان و سوریه در سایه ضعف دولت لبنان و همچنین ضعف و انفعال حکومت جولانی در سوریه که از ابتدا مقابل تجاوزات و اشغالگری‌های رژیم صهیونیستی سکوت کرده و اکنون هم‌ در حال عادی سازی روابط با این رژیم و تقدیم رسمی ارتفاعات جولان به صهیونیست‌هاست.

مزارع شبعا یکی از بحث برانگیزترین نقاط در مناقشه مرزی میان لبنان و فلسطین اشغالی است. رژیم صهیونیستی از سال 1967 مزارع شبعا را اشغال کرده و لبنان خواستار پس گرفتن آن است. در این میان سازمان ملل متحد مزارع شبعا را به عنوان قلمرو سوریه طبقه‌بندی می‌کند که قبل از اشغالگری اسرائیل تحت حاکمیت سوریه بوده است.

بر همین اساس، بسیاری نگرانند که نقشه‌های توطئه‌آمیز رژیم صهیونیستی، چشم انداز ثبات در جنوب لبنان و ارتفاعات جولان سوریه را تضعیف کند و در را به روی تشدید جدید تنش‌ها باز کند.

در این زمینه اخیرا رسانه‌های عبری اخباری منتشر کرده‌اند مبنی بر اینکه حکومت جولانی در ازای به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر جولان در چارچوب قرارداد عادی‌سازی، خواستار الحاق طرابلس لبنان به سوریه شده است.

اخیرا شبکه صهیونیستی آی 24نیوز از قول منبعی نزدیک به ابومحمد جولانی(احمد الشرع)، رئیس دولت موقت سوریه مدعی شد که دمشق خواستار این است که بخش‌هایی از لبنان از جمله شهر طرابلس به سوریه الحاق شود.

براساس این گزارش، همزمان با مذاکرات میان دولت موقت سوریه با رژیم صهیونیستی با میانجیگری آمریکا، دمشق خواستار مابه ازایی در قبال دست کشیدن از بلندی‌های جولان برای حمایت افکار عمومی داخلی از چنین اقدامی است.

در همین راستا یکی از سناریوهایی که به عنوان بخشی از توافق سازش احتمالی بین سوریه تحت رهبری گروه تحریر الشام با رژیم صهیونیستی مورد بحث قرار می‌گیرد، الحاق بخش‌هایی از لبنان به سوریه در ازای واگذاری بلندی‌های جولان به اسرائیل است.

دولت موقت سوریه ادعا کرده که سوریه به دنبال بازگرداندن حاکمیت بر طرابلس با اکثریت سنی است و آن را «یکی از پنج منطقه‌ای که در طول قیمومیت فرانسه برای تأسیس کشور لبنان از سوریه جدا شد» می‌نامد.

با وجود اینکه منابع رسمی لبنان این اخبار را تکذیب کرده‌اند، اما هشدارهای زیادی درباره توطئه جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی برای ایجاد تنش میان لبنان و سوریه در راستای فشارهای مداوم بر بیروت مطرح شده است؛ به ویژه اینکه طرابلس با توجه به پیشینه ایدئولوژیکی و فرقه گرایی همواره بستر مناسبی برای گروه‌های افراطی و تروریستی همچون داعش بوده و منابع امنیتی لبنان درباره شعله ور شدن آتش هر تنشی در این شهر که کل لبنان را تحت تاثیر قرار خواهد داد هشدار داده‌اند.

0 نظر:

نظر بدهید