به گزارش اکواقتصاد، احد صادقی با اشاره به بحران سگهای بلاصاحب در تبریز گفت: موضوع گزیدگی توسط سگ های بلاصاحب در طول یک ماه اخیر پررنگ شده و دلیل این مورد را نمیدانیم که چرا در ماههای اخیر گزیدگی و حملات سگها بیشتر شده است.
وی با اشاره به وظایف شهرداری در خصوص جمعآوری و عقیمسازی گفت: طی سال های 1401 و 1402 هزینههایی در این زمینه شده و کلینیک و پناهگاه حیوانات شهری آماده بهرهبرداری است.
رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی تبریز اظهار کرد: باید مطالعات علمی در رابطه با رفتار و سبک برخورد با این پدیده در شهرهای مختلف جهان را هم در دستور کار قرار دهیم.
صادقی ضمن انتقاد از رفتارهای برخی از حامیان حیوانات در مواجهه با سگهای بلاصاحب در تبریز گفت: رفتار حامیان این حیوانات که حتی مجموعه رسمی هم نیستند، جمعآوری این حیوانات توسط متولیان امر را دشوار کرده است.
وی با اشاره به دستورالعمل وزارت کشور در مواجهه با مسئله سگهای بلاصاحب گفت: رئیس کارگروه مدیریت کنترل جمعیت و ساماندهی سگهای بلاصاحب، فرمانداری است و طبق این دستورالعمل فرمانداری، دامپزشکی، محیط زیست، نیروی انتظامی، صداوسیما، شهرداری و ... وظایف مختلفی در این خصوص دارند و شهرداری تنها متولی نیست.
رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی تبریز با تأکید بر مفاد دستورالعمل وزارت کشور درباره وظایف نهادهای مسئول گفت: به عنوان نماینده مردم از همه دستگاههای ذیربط میخواهیم که درباره وظایف خود پاسخگو باشند.
صادقی اظهار کرد: مشکلات مربوط به سگهای بلاصاحب را با دستگاه های مرتبط در میان میگذاریم و باید مشکلات جمعآوری سگهای بلاصاحب را شفاف در رسانهها مطرح کنیم تا مردم هم مطلع شوند.
به گزارش تسنیم، آگاهسازی شهروندان و فرهنگسازی در نحوهٔ برخورد با مسئلهٔ سگهای بلاصاحب، مسئلهای است که نیازمند توجه جدی صداوسیما و دیگر رسانههای جمعی است اما شنیدهها حاکی از این است که مجموعه صداوسیمای آذربایجانشرقی در جلسات کارگروه استانی ساماندهی سگهای بلاصاحب تا کنون شرکت نکرده و عملکرد شاخصی در آگاهسازی شهروندان نسبتبه چنین مسئلهای نداشته است.
سگگزیدگی، مسئلهای است که برای بسیاری از شهروندان تبریزی رخ داده و آرامش شهروندان را سلب کرده است؛ در روزهای اخیر، یک سگ بلاصاحب به یک مأمور جایگاه سوخت در شهر جدید سهند حمله کرده بود و پیش از این نیز دختری پنجساله از ناحیهٔ صورت بر اثر سگگزیدگی آسیب جدی دیده بود و پسری هفتساله به نام امیرعلی در «باسمنج» بر اثر حملهٔ سگهای ولگرد جان باخته بود اما گویا آمار گستردهٔ سگگزیدگی، موجب اقدام جدی در این زمینه نخواهد شد. با ورود مدعیالعموم و واکنش جدی شهرداری تبریز به مسئلهٔ سگهای بلاصاحب، باید هرچه زودتر تکلیف شهروندان با چنین اتفاقهای ناگواری مشخص شود.
جبارعلی ذاکری، معاون عمرانی استانداری آذربایجانشرقی نیز به تشکیل کارگروه مدیریت، کنترل و ساماندهی سگهای بلاصاحب و انتشار آمار سگهای بلاصاحب در شهرها جهت تصمیمگیری و مدیریت این گروه حیوانی تأکید کرده بود.
یونس فاتح، فرماندار تبریز در گفتوگو با تسنیم از ورود دادستانی به مسئلهٔ جمعآوری سگهای بلاصاحب خبر داده بود که دادستانی تبریز با پیگیری این مسئله نسبتبه ترک فعل نهادهای مسئول در جمعآوری سگهای ولگرد ورود کرده است.
مرتضی موحدنیا، مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری آذربایجانشرقی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم از تشکیل کارگروه شهرستانها به ریاست فرمانداران خبر داده بود که این جلسات نیز تحت نظارت ادارهکل شهری و روستایی آذربایجانشرقی قبرگزار می شوند.
همکاری اقشار مختلف مردم با نهادهای مسئول، راهکار اساسی حل این بحران عنوان شده است و ضرورت فرهنگسازی مردم در نحوهٔ برخورد با سگهای بلاصاحب مسئلهای است که باید با تلاش رسانههای جمعی و اطلاعرسانی علمی در اذهان عمومی نهادینه شود و خبرنگار تسنیم پیگیر این تصمیم از سوی نهادهای مسئول خواهد بود.