به گزارش اکواقتصاد، طرح کالابرگ الکترونیک، برنامهای بود که بهحکم قانون بودجه با هدف حمایت از اقشار کمدرآمد و بهبود وضعیت معیشتی آنها با پیگیریهای جدی مجلس شورای اسلامی توسط دولت اجرا شد. این طرح بهگونهای طراحی شد که بتواند بهجای پرداخت مستقیم نقدی، نیازهای اساسی افراد را از طریق ارائه کالاهای ضروری با استفاده از یک کارت الکترونیک تأمین کند.
یکی از اهداف اصلی این طرح، کاهش تأثیر پرداختهای نقدی یارانه بر تورم بود. با ارائه کالا بهجای پول نقد، دولت امیدوار بود بتواند تقاضای ناشی از نقدینگی را کنترل کند و تورم را کاهش دهد.
طرح کالابرگ الکترونیک تلاش کرد یارانهها را بهصورت هدفمندتر به دست نیازمندان واقعی برساند و از سوءاستفاده و هدررفت منابع جلوگیری کند.
همچنین با ارائه کالاهای اساسی نظیر مواد غذایی و دارویی از طریق این طرح، قرار بود نیازهای ابتدایی خانوارهای کمدرآمد بهطور مستقیم و بهموقع تأمین شود.
حالا آن طور که در محافل خبری منعکس شده است با وجود استقبال 90 درصد دهکهای کمدرآمد از طرح کالابرگ اعتباری و تأثیر آن در افزایش قدرت خرید مردم؛ دولت چهاردهم تا امروز کالابرگ اعتباری را متوقف کرده است.
در همین خصوص حسینی سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه در در پاسخ به خبرنگار تسنیم در مورد آخرین وضعیت طرح کالابرگ الکترونیک اعلام کرد: فعلاً دستوری در این خصوص به سازمان هدفمندی یارانهها ابلاغ نشده است.
لازم به ذکر است؛ از سال گذشته اجرای این طرح آغاز شده بود و 7 دهک متوسط و کمدرآمد جامعه (حدود 60 میلیون نفر) مشمول این طرح شدند.
90 درصد 3 دهک کمدرآمد از اعتبار کالابرگ خود بهره بردند و دهکهای متوسط هم 75 درصد از این طرح استقبال کردند.