یک هفته با بورس کالا
در هفته گذشته اظهارنظر ها و رویدادهای مهمی پیرامون بورس کالای ایران صورت گرفت که از مهم ترین آنها می توان به"مدل «حراج همزمان» با موفقیت در بورس کالا کلید خورد"،"مدل «حراج همزمان» بورس کالا، زمان معاملات را بهینه می‌کند"،"«حراج همزمان» نوآوری کاربردی بورس کالا" و"۷ مزیت سرمایه گذاری در صندوق های طلا" اشاره کرد.

به گزارش اکو اقتصاد، مدل جدید حراج در بازار فیزیکی بورس کالای ایران با نام «حراج همزمان» در روز سه شنبه ۱۸ دی ماه برای نخستین بار در روند معاملات سیمان عملیاتی شد که طبق اهداف تعیین شده، علاوه بر کاهش قابل توجه زمان حراج، روند کشف قیمت انواع سیمان نیز به شکل بهینه و براساس تحلیل معامله گران انجام شد و کارگزاران بورس کالا نیز از نخستین تجربه حراج همزمان ابراز رضایت کردند.

حمیدرضا رحمنی اظهار داشت: براساس اعلام قبلی بورس کالای ایران، معاملات سیمان در روز ۱۸ دی ماه به شیوه حراج همزمان انجام شد که با توجه به برگزاری کارگاه های آموزشی، کارگزاران با روند ثبت قیمت‌ها و تخصیص کالاها آشنایی مطلوبی داشتند.

وی افزود: با همراهی کارگزاران، نخستین روز معاملاتی سیمان در حراج همزمان با موفقیت به انجام رسید و معامله گران از کاهش قابل توجه زمان معاملات و همچنین کشف بهینه قیمت ها در این روش جدید ابراز رضایت کردند.

مدل «حراج همزمان» بورس کالا، زمان معاملات را بهینه می‌کند

کارشناس بازار سرمایه درباره آغاز مدل حراج همزمان و سابقه انجام معاملات حراج عادی گفت: ساز و کار معاملاتی بورس کالا باید با توجه به شرایط جدید، نوع معاملات و دارایی‌هایی جدیدی که اضافه می‌شود تناسب داشته باشد. به همین جهت به کار گرفتن مدل‌های معاملاتی جدید مانند مدل «حراج همزمان» یک مسئله طبیعی است.

احمد بیات توضیح داد: پس از سال‌ها استفاده از حراج عادی، نیاز بود که بخشی از معاملات با توجه به نوع کالاها به روش دیگری انجام شود که پیش‌تر «حراج باز» راه اندازی شد و برای برخی کالاها مناسب بود. اما با توجه به عرضه برخی کالاها مانند سیمان که تعداد ردیف عرضه‌ها زیاد است، روش پیشین معامله زمان زیادی را از کارگزاران و حتی بورس کالا می‌گرفت. از سوی دیگر، طولانی شدن زمان معاملات مانعی برای توسعه دارایی‌ها و کالاهای جدید است. به همین جهت نیاز بود که به واسطه روشی جدید، مجموع زمان معاملات کاهش پیدا کند لذا مدل «حراج همزمان» به کاهش زمان معاملات کمک بسیار خوبی کرد و ما امروز شاهد این مسئله هستیم.

وی با اشاره به موفقیت مدل حراج همزمان در بورس کالا پیشنهاد داد: نمایش نسبت عرضه و تقاضا در سامانه مذکور می‌تواند برای کارگزاران مفید باشد. به طور کل، حراج همزمان در بورس کالا با توجه به تجربه معاملات روز نخست نشان داد که می‌تواند روی کالاهای دیگر اجرا شود تا این روند موفقیت آمیز کمک بیشتری به بهینه سازی زمان معاملات و کشف قیمت بدون هیجان کند.

«حراج همزمان» نوآوری کاربردی بورس کالا

مدیرکالایی کارگزاری فارابی درباره مدل «حراج همزمان» بورس کالا بیان کرد: برای من که ۱۸ سال سابقه معامله‌گری دارم شاید بتوان به جرأت گفت بهترین مدل حراجی که بورس کالا برای معاملات سیمان تا کنون داشته، مدل «حراج همزمان» است. زیرا کسانی که می‌خواهند به شکل فنی در بازار فعالیت ‌کنند و دنبال احساسات و واکنش‌های لحظه‌ای نیستند، می‌توانند راحت‌تر و منطقی‌تر معامله کنند.

امیر اسدی ابراز کرد: در مدل حراج همزمان که اکنون آغاز شده، یکی از بهترین نتایج آن، منطقی تر شدن معاملات بازار است. در حراج همزمان، زمان برای تصمیم گیری زیاد است و شرایط ثبت قیمت ها از سوی هر مشتری توانسته به منطقی‌تر شدن رفتار معامله‌گران کند.

وی تاکید کرد: یکی از نوآوری های کاربردی بورس کالا برای بهبود روند معاملات، حراج همزمان است و امیدوارم که بتوان روی کالاهای اساسی دیگر هم آن را اجرا کرد. شاید اجرای حراج همزمان روی دیگر کالاها ملاحظاتی داشته باشد ولی اگر بورس کالا بتواند آن را عملی کند بسیار به سود معامله‌گران است و جلوی نوسان هیجانی قیمت را می‌گیرد. به شخصه از هر کالایی که در تالار حراج همزمان عرضه شود استقبال می‌کنم.

۷ مزیت سرمایه گذاری در صندوق های طلا

رئیس اداره ابزارهای مشتقه بورس کالای ایران در خصوص صندوق های سرمایه گذاری مبتنی بر طلا گفت: در حال حاضر ۱۸ صندوق سرمایه گذاری مبتنی بر طلا در بورس کالای ایران در حال فعالیت هستند و ارزش خالص دارایی این صندوق ها حدود ۹۶ هزار میلیارد تومان است.

آناهیتا فولادی فر افزود: با توجه به وجود ابزارهای متنوع از جمله قراردادهای آتی و اختیار معامله روی این صندوق ها، فعالان زیادی به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در معاملات زنجیره ابزارهای مبتنی بر صندوق های طلا در حال فعالیت هستند.

وی در ادامه به مزایای صندوق‌های سرمایه‌گذاری مبتنی بر طلا اشاره کرد و گفت:کاهش ریسک نگهداری فیزیکی طلا، نقدشوندگی بالا ،امکان سرمایه گذاری با سرمایه خرد ،حذف دغدغه تقلب یا اصالت طلا ،بازدهی مناسب،کاهش هزینه‌های معاملاتی برای سرمایه گذاران ،مدیریت حرفه‌ای را از مزیت های این صندوق ها دانست.

تامین مالی موفق افق توسعه معادن خاورمیانه از بستر بورس

در روز سه شنبه ۱۸ دی ماه ۱۴۰۳ تامین مالی شرکت افق توسعه معادن خاورمیانه از طریق انتشار اوراق سلف موازی استاندارد کاتد مس به ارزش هزار و پانصد میلیارد ریال با موفقیت انجام شد.

عرضه اولیه اوراق سلف موازی استاندارد کاتد مس شرکت افق توسعه معادن خاورمیانه(سهامی خاص) در نماد «عکاتد» به تعداد ۲۶۲ هزار و ۷۰۰ قرارداد و با قیمت ۵ میلیون و ۷۰۹ هزار و ۹۲۰ ریال در هر قرارداد یک کیلوگرمی با موفقیت انجام شد.

معاملات ثانویه این اوراق از تاریخ ۱۹ دی ۱۴۰۳ آغاز شده و تا ۱۸ دی ماه ۱۴۰۵ ادامه خواهد داشت.

عرضه ۸۰ دستگاه کامیون کشنده در بورس کالا

تالار خودرو بورس کالای ایران در روزهای ۲۲ و ۲۳ دی ماه میزبان عرضه ۸۰ دستگاه کامیون کشنده بایک و فاو شرکتهای بهمن دیزل و سیبا موتور است.

به این ترتیب در روز ۲۲دی ماه ۴۰ دستگاه کامیون کشنده BAIC-X۹ بهمن دیزل با قیمت پایه پنج میلیارد و۳۸۶میلیون تومان و در روز ۲۳ دی ماه ۴۰ دستگاه کامیون کشنده FAW J۶P-۴۶۰ سیبا موتور با قیمت پایه چهار میلیارد و ۳۹۲ میلیون تومان تحویل ۴ اسفند در بورس کالا عرضه می شود.

معامله ۳۰ دستگاه کامیون فورس

در روز دوشنبه ۱۷ دی ماه ۳۰ دستگاه کامیون فورس کابین خوابدار ۸.۵ تن بدون کاربری متعلق به بهمن دیزل در تالار خودرو بورس کالای ایران عرضه شد که مورد معامله قرار گرفت.

جزییات معامله کامیون FORCE کابین خوابدار ۸.۵ تن بدون کاربری:عرضه:۳۰ دستگاه،تقاضا: ۶۵ دستگاه،قیمت معامله شده: یک میلیارد و ۸۵۲ میلیون و ۹۱۶ هزار تومان و تاریخ تحویل: ۲۷ بهمن

قیمت نهایی کامیون کشنده فاو رنگ سفید مدل ۱۴۰۳ علاوه بر قیمت کشف شده، ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده و هزینه‌های جانبی جمعا به مبلغ ۱۸ میلیون و ۵۵۸ هزار تومان شامل مالیات، عوارض شماره گذاری، هوشمندسازی کارت سوخت، بیمه شخص ثالث و ...است.

معامله ۳۰ دستگاه کامیون امپاور باری

سه شنبه ۱۸ دی ماه ۳۰ دستگاه کامیون EM POWER BD۳۰۰ باری متعلق به بهمن دیزل در تالار خودرو بورس کالای ایران عرضه شد که مورد معامله قرار گرفت.

جزییات معامله کامیون EM POWER BD۳۰۰ باری در بورس کالا:عرضه:۳۰ دستگاه،تقاضا: ۶۰ دستگاه،قیمت معامله شده: ۳ میلیارد و ۱۲۵میلیون و ۷۵۰ هزار تومان،تاریخ تحویل: ۲۸ بهمن

قیمت نهایی کامیون امپاور باری رنگ سفید مدل ۱۴۰۳ علاوه بر قیمت کشف شده، ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده و هزینه‌های جانبی جمعا به مبلغ ۲۴ میلیون و ۶۱۸ هزار تومان شامل مالیات، عوارض شماره گذاری، هوشمندسازی کارت سوخت، بیمه شخص ثالث و ...است.

معامله ۳۰ دستگاه کامیون امپاور کمپرسی

چهارشنبه ۱۹ دی ماه ۳۰ دستگاه کامیون EM POWER BD۳۰۰ کمپرسی متعلق به بهمن دیزل در تالار خودرو بورس کالای ایران عرضه شد که مورد معامله قرار گرفت.

جزییات معامله کامیون EM POWER BD۳۰۰ کمپرسی در بورس کالا:عرضه:۳۰ دستگاه،تقاضا: ۵۵ دستگاه،قیمت معامله شده: ۲ میلیارد و ۹۷۵ میلیون و ۹۸۳ هزار تومان و تاریخ تحویل: ۲۹ بهمن

قیمت نهایی کامیون امپاور کمپرسی رنگ سفید مدل ۱۴۰۳ علاوه بر قیمت کشف شده، ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده و هزینه‌های جانبی جمعا به مبلغ ۲۴ میلیون و ۳۸۲هزار تومان شامل مالیات، عوارض شماره گذاری، هوشمندسازی کارت سوخت، بیمه شخص ثالث و ...است.

 

0 نظر:

نظر بدهید