به گزارش اکو اقتصاد،احسان طاهری، کارشناس مسائل اقتصادی قمیت گذاری دلار را به روش دوشاخص بیان کرد و گفت: یکی از روشها حساب کردن برابری قدرت خرید بر اساس یک سال پایه است و باید دید که دلار نسبت به سالیان گذشته در چه حالتی قرار دارد. یکی دیگر از موارد بحث نقدینگی دلار است و باید بررسی کرد که از نظر نقدینگی دلاری در چه وضعیتی قرارداریم و این وضعیت در سال های گذشته در هر زمان چه واکنشی داشته است.
وی افزود: از نظر روش اول برابری قدرت خرید را براساس انتهای سال ٩١ در نظر گرفتیم. در حال حاضر اختلافی که دلار بازار آزاد با دلار برابری قدرت خرید دارد حدود ٢٩ درصد است که این محدوده معمولا در جایگاهی بوده که دلار به آن واکنش نشان داده و از همان منطقه معمولا کاهشی شده است.
کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: نکتهی مهم این است که این اختلاف وضعیت، ریسک سیاسی را نشان میدهد که با رخ دادن ریسک سیاسی دلار بازار آزاد نسبت به دلار برابری قدرت خرید، افزایش و با بر طرف شدن ریسک دلار کاهش پیدا کرده است.
طاهری افزود: حال برای آنکه بگوییم دلار به چه سمتی خواهد رفت اگر فرض کنیم ریسک ها در سطوح باقی فعلی بماند و تشدید صورت نگیرد و دلار با تورم تعدیل شود انتظار میرود با در نظر گرفتن ماهانه۲ درصد تورم، در ۲ ماه آینده دلار ۴ درصد نسبت به سطوح فعلی رشد داشته باشد. این در حالیست که از ریسکهای سیاسی کاسته نشود و از طرفی تزریق بالایی از سمت بانک مرکزی نیز رقم نخورد و در این دوحالت میتوان گفت که دلار تا انتهای سال همپای تورم رشد خواهد کرد.
کارشناش مسائل اقتصادی در رابطه با وضعیت دلار با اعلام سیاستهای ترامپ گفت: اگر ترامپ فشارهای سیاسی و اقتصادی بالایی مثل سال ٩٧ و ٩٩ وارد کند به طور طبیعی اختلاف برابری قدرت خرید میتواند افزایش یابد و دلار سطوح بالاتری را ببیند.
وی درپایان خاطرنشان کرد: از طرفی در رابطه با نقدینگی دلار باید گفت که دلار معمولا نسبت به نقدینگی دلاری ١٢٠ میلیارد دلار، واکنش مثبتی نشان داده است. براساس آمار زمانی که به این محدوده رسید ارزش نقدینگی دلار بیشتر شده است. در حال حاضر در سطوح ١٢۴ میلیارد دلار هستیم که اگر اتفاق خاصی نیافتد میتواند همپای تورم تعدیل شود.