به گزارش اکو اقتصاد، نخستوزیر پاکستان، شهباز شریف، روز گذشته از بروز بحران در اعزام حدود 67 هزار زائر پاکستانی به مناسک حج 2025 ابراز نگرانی عمیق کرد و دستور داد تا مقامات ذیربط برای حل این مسئله، تمام تلاش خود را بهکار گیرند. این نگرانی بهدلیل تأخیر در نهاییسازی توافقات و پرداختهای لازم جهت اعزام زائران مطرح شده است.
وی در جلسهای سطح بالا که با حضور وزیر فدرال امور مذهبی، اعضای کمیته دائمی سنای پاکستان در امور مذهبی، و نمایندگان انجمن برگزارکنندگان حج پاکستان (HOAP) برگزار شد، تصریح کرد که این بحران برای کشور «مایه شرمساری» است و باید با اقدام فوری و قاطع، جلوی محروم شدن هزاران نفر از انجام این فریضه الهی گرفته شود.
نخستوزیر ضمن تأکید بر اهمیت موضوع، اطمینان داد که شخصاً موضوع را با مقامات سعودی در میان خواهد گذاشت تا با دریافت موافقت عربستان، زمینه اعزام زائران در قالب سهمیه بخش خصوصی فراهم شود.
در این جلسه، نمایندگان برگزارکنندگان حج، اطلاعاتی درباره بحران موجود ارائه داده و خواستار مداخله نخستوزیر برای اخذ مجوزهای لازم شدند.
پیشتر، دکتر عطاءالرحمن، دبیر وزارت امور مذهبی پاکستان، در جلسهای در مجلس سنا اعلام کرده بود که با توجه به تغییرات اخیر در سیاستهای حج عربستان، سرنوشت این زائران از کنترل دولت خارج شده است.
بر اساس این سیاست جدید، تنها برگزارکنندگانی که دارای سهمیهای بیش از دو هزار نفر هستند، مجاز به فعالیت خواهند بود. به همین دلیل، 904 برگزارکننده موجود در پاکستان با یکدیگر ادغام و در قالب 45 شرکت بزرگتر ساماندهی شدهاند.
به گزارش نشریه تریبون چاپ پاکستان این تغییر ساختاری باعث ایجاد اختلال در پرداختها، هماهنگیهای اداری و برنامهریزی شده و خطر ناتمام ماندن سفر حج برای هزاران زائر پاکستانی را به همراه داشته است.