تلاقی فناوری و محیط زیست: تأثیر گاز طبیعی در تأمین برق مراکز داده هوش مصنوعی
رونق هوش مصنوعی باعث افزایش قابل توجه تقاضا برای برق در ایالات متحده شده است. تولید برق با استفاده از گاز طبیعی برای پاسخگویی به این تقاضای فزاینده رو به افزایش است. افزایش مصرف گاز طبیعی دستیابی به اهداف انرژی پاک و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای را با چالش­های جدی مواجه می‌کند.

به گزارش اکواقتصاد، شرکت‌های تولیدکننده برق در ایالات متحده برنامه‌هایی را برای افزایش ظرفیت تولید برق از گاز طبیعی در سال‌های پیش­رو اعلام کرده‌اند، چرا که رونق هوش مصنوعی باعث افزایش تقاضای برق شده است. طبق داده‌های سیرا کلاب، در نیمه اول سال 2024، شرکت‌های تولید برق از طرح‌هایی برای افزایش ظرفیت جدید تولید برق از گاز طبیعی رونمایی کردند که برابر با تمام ظرفیت اعلام‌شده در سال 2020 بوده است.

 افزایش تولید برق از نیروگاه‌های گازسوز، سطح فعلی انتشار گازهای گلخانه‌ای در ایالات متحده را افزایش داده و اهداف «شبکه پاک» را به خطر می‌اندازد. تولید برق با سوخت گاز طبیعی در ایالات متحده نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است، زیرا تقاضای برق با افزایش دما و تقاضا از سوی مراکز داده رشد چشمگیری داشته است. گاز طبیعی می‌تواند نقش بزرگی در تأمین تقاضای برق مبتنی بر هوش مصنوعی در ایالات متحده ایفا کند. این در حالی است که بسیاری از شرکت‌های فناوری ترجیح می‌دهند برق موردنیاز مراکز توسعه هوش مصنوعی خود را با انرژی خورشیدی و بادی تأمین کنند، لیکن نیاز به ساخت و راه‌اندازی سریع این مراکز داده باعث افزایش تقاضا برای گاز طبیعی می‌شود.

پس از گذشت بیش از یک دهه روند کاهشی مصرف برق در آمریکا، رونق هوش مصنوعی و تولید تراشه و سایر فناوری‌های مرتبط با آن منجر به رشد تقاضای برق در ایالات متحده شده است. طی این سال‌ها گاز طبیعی با حدود 40 درصد از کل منابع تولید برق، بیشترین سهم از تولید برق ایالات متحده را به خود اختصاص داده است. طبق داده‌های اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده، انتظار می‌رود سال جاری، گاز طبیعی حدود 42 درصد از برق آمریکا را تأمین کند. اگر چه تولید برق تجدیدپذیر از انرژی خورشیدی و بادی در ایالات متحده رکورد بالایی را به ثبت رسانده است، اما گاز طبیعی همچنان محور اصلی سیستم تولید برق خواهد بود.

0 نظر:

نظر بدهید