به گزارش اکو اقتصاد، محمدرضا فرزین در گفتوگو با صداوسیما با شاره به اینکه ذخایر ارزی ایران هم افزایش یافته و هم ذخایری مطمئن است، اظهار داشت: نوسانات بازارهای مالی و ارزی ایران پس از انتخابات آمریکا زیاد نبود و موجب هراس نشد. رئیسکل بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی برنامههای عملیاتی خود را قبل از انتخابات آمریکا آغاز کرده بود تا بازارها کمترین نوسان را داشته باشد؛ اقتصاد ایران از تابآوری خوبی برخوردار است.وی افزود: بازار ارز توافقی که تحت تاثیر تجارت خارجی است تعیین کننده نرخ خواهد بود و بانک مرکزی نیز در این بازار حضور خواهد داشت.فرزین گفت: بانک مرکزی در دو سال گذشته ذخایر طلای کشور را به نحو مطلوبی افزایش داده است.این مقام مسئول تاکید کرد: از منابع ارزی خارج از کشور که هم اکنون در دسترس است در حال استفاده هستیم.رییس کل بانکمرکزی بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی در تلاش است امسال گواهی سپرده خاص با نرخ سود ۲۵ درصد برای طرحهای پیشران در بانکها تعریف کند.وی افزود: بر اساس آمار بانک مرکزی تورم نقطه به نقطه در مهرماه به ۳۴.۵ درصد کاهش یافته است؛ این عدد در دورهای تا بالای ۵۷ درصد نیز رسیده بود.به گفته فرزین تورم سالانه مهرماه نیز ۳۸درصد است که با توجه به پایینبودن تورم نقطه به نقطه امکان کاهش بیشتر آن وجود دارد، همچنین انتظار داریم تا پایان سال تورم به ۳۰درصد برسد البته اگر همین روند را ادامه بدهیم.فرزین با اشاره به اینکه تورم تولیدکننده ما در مهرماه ۲۴.۵ درصد شد، گفت: وقتی تورم تولیدکننده کمتر از تورم مصرف کننده است یعنی امکان کاهش بیشتر تورم مصرف کننده وجود دارد.
وی عنوان کرد: سال گذشته توانستیم نرخ رشد نقدینگی را به ۲۳.۴درصد برسانیم و امسال هم نوسانات آن در کانال ۲۵ ادامه خواهد داشت.البته یکی دو ماه است که نرخ رشد نقدینیگ افزایش یافته که دلیل آن تنگنای نقدینگی است که مجبور شدیم به برخی بخشها نقدینگی بیشتری بدهیم اما امیدواریم ماههای آینده کاهش پیدا کند. وی ادامه داد: در بازار طلا عرضه سکه و شمش را داریم و در آینده با همکاری بورس کالا بازارهای ثانویه طلا را نیز بوجود میآوریم. فقط در یک هفته گذشته به دلیل سیاست های ما سکه نزدیک به ۲ میلیون ۳۰۰ هزار تومان کاهش داشته است.فرزین گفت: نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار از اول شروع دولت به دارو و کالاهای اساسی ارز تخصیص داده ایم. در بازار کالا نرخ بازار ارز نیما به اقتصاد کشور علامت میدهد.رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکن بازار ما تاب آوری لازم را دارد، گفت: اقتصاد ما اقتصاد ۸ سال پیش که ترامپ آمده بود نیست، وابستگیهای ما در اقتصاد به شدت کاهش پیدا کرده است؛ ما الان عضو بریکس هستیم و خیلی از کارهایی که در بریکس انجام میشود پیشنهاد آنها را ما دادیم.فرزین تاکید کرد: به هر کشوری که طرف تجاری ما است میگوییم از سوئیفت خارج شویم و آنها نیز استقبال میکنند، ما چون در چرخه دلار تحریم هستیم یکی از محورهای اصلی ما در اقتصاد بین الملل حذف دلار است. در بریکس تصمیم گرفتیم که از سوئیت استفاده نکنیم.وی افزود: قصد داریم صندوق های قرض الحسنه را در کشور توسعه دهیم، در سال گذشته به صندوق های قرض الحسنه ورود کردیم. هماکنون ۳ هزار و ۵۰۰ صندوق قرض الحسنه داریم.
وی تاکید کرد: نظارت بر بسیاری از صندوق های قرض الحسنه را به نهادهای بیرون از بانک مرکزی واگذار میکنیم، صندوق های قرض الحسنه شبکه مویرگی تامین مالی مردم است.#بانک_مرکزی#ذخایر_طلا#ذخایر_ارز