به گزارش اکواقتصاد به نقل از مدیریت ارتباطات بورس انرژی ایران، این رقم مربوط به فروش حاملهای انرژی در رینگ داخلی و صادراتی بورس انرژی ایران، فروش برق و همچنین معامله اوراق صندوق سرمایهگذاری پروژه بود. فروش نفتا صادراتی نفت ستاره خلیج فارس در رینگ بینالملل بیشترین سهم را در رشد ارزش معاملات روزانه بازار داشت.
در روز دهم مهر ماه بازار اوراق بهادار بورس انرژی ایران میزبان داوستد ۲۰۰ هزار اوراق صندوق سرمایهگذاری پروژه آرمان پرند مپنا بود؛ قیمت پایانی فروش این اوراق نسبت به قیمت دیروز رشدی ۳.۴۵ درصدی داشت و این معاملات درنهایت مجموع ارزش ریالی برابر ۲ میلیارد و ۶۸۴ میلیون ریال را رقم زد.
ارزش رینگ بینالملل ۱۸.۳ هزار میلیارد ریالی شد
۶۵ هزار تن محصول در زیرگروه نفت، گاز و سایر حاملهای انرژی در رینگ بینالملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران در روز نهم مهر ماه به فروش رفت و این معاملات مجموع ارزش ریالی برابر ۱۸ هزار و ۳۷۴ میلیارد ریال را رقم زد. کل فروشهای انجام شده در رینگ بینالملل در این روز مربوط به نفت ستاره خلیج فارس بود. این شرکت نسبت به عرضه ۳۵ هزار تن نفتای کامل با قیمت پایه مفی ۴۰ پریمیوم دلار به ازای هر تن اقدام کرد؛ کل محصول عرضه شده در نرخ پایه به فروش رفت و این معامله مجموع ارزشی برابر ۹ هزار و ۸۹۳ میلیارد ریال را رقم زد. همچنین نفت ستاره خلیج فارس در این روز ۳۰ هزار تن نفتای سبک نیز در رینگ بینالملل عرضه کرد؛ این محصول قیمت پایهای برابر منفی ۴۰ پریمیوم دلار به ازای هر تن داشت و در نهایت فروش کل محصول در قیمت پایه مجموع ارزش ریالی برابر ۸ هزار و ۴۸۰ میلیارد ریال را رقم زد.
پالایش نفت شیراز فروشنده برتر رینگ داخلی
بررسی دادههای رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران از فروش ۲۱ هزار و ۵۰۰دتن محصول در این بازار طی روز دوشنبه نهم مهر ماه حکایت دارد؛ این معاملات مجموع ارزش ریالی برابر ۵ هزار و ۵۹۱ میلیارد ریال را رقم زد.
شرکت پالایش نفت شیراز در این روز با ثبت فروش ۵ هزار تن آیزوریسایکل در قیمت پایه و مجموع ارزشی بالغ بر هزار و ۳۵۴ میلیارد ریال فروشنده برتر رینگ داخلی شد. این در حالی بود که شرکت سرمایهگذاری صنایع شیمیایی ایران نیز در این روز موفق به فروش ۲ هزار و ۵۰۰ تن حلال ۵۰۳ در قیمت پایه و ثبت مجموع ارزشی برابر هزار و ۱۶ میلیارد ریال شد و به این ترتیب در رتبه دوم برترین فروشندگان رینگ داخلی به لحاظ حجم معامله قرار گرفت. شرکت شیمی بافت نیز با فروش ۲ هزار تن MTBE در قیمت پایه و ثبت مجموع ارزشی برابر هزار و ۶۸ میلیارد ریال، سومین فروشنده برتر رینگ داخلی به لحاظ حجم فروش محصول شد.
ارزش معاملات برق ۳۳۴ میلیارد ریالی شد
در روز نهم مهر ماه برابر ۲۷۵ میلیون و ۹۴۸هزار و ۲۰۰ کیلووات ساعت برق در بازار برق بورس انرژی ایران به فروش رفت؛ این معاملات ارزش ریالی برابر ۳۳۴ میلیارد و ۵۱۶ میلیون و ۱۵۳ هزار و ۸۸۰ ریال را رقم زد. از کل معاملات برق در بورس انرژی برابر ۷۷۲ هزار و ۸۸۰ کیلووات ساعت مربوط به فروش برق سبز در تابلو سلف برق سبز بورس انرژی ایران بود که ارزشی بالغ بر ۲۰ میلیارد و ۲۴۰ میلیون ریال را به همراه داشت. همچنین بازار برق بورس انرژی در این روز میزبان معامله ۲۷۵ میلیون و ۲۲۵ هزار و ۳۲۰ کیلووات ساعت برق سلف تولیدشده در نیروگاههای حرارتی نیز بود که از سوی شرکتهای توزیع پراکنده خریداری شد و مجموع ارزشی برابر ۳۱۴ میلیارد ریال را رقم زد.
مهمترین عرضههای پیشرو
بازار فیزیکی بورس انرژی ایران در رینگ داخلی و بینالملل برای روز سهشنبه دهم مهر ماه میزبان عرضههای متعددی خواهد بود. در این روز شرکت پالایش نفت امام خمینی برنامه عرضه
۶ هزار تن سیاوسی در رینگ داخلی را دارد؛ از دیگر عرضههای مهم به لحاظ حجمی میتوان به عرضه ۴ هزار تن هیدروکربن سنگین و ۳ هزار تن رافینت شرکت پتروشیمی بوعلی سینا اشاره کرد.
همچنین رینگ بینالملل نیز برای روز دهم مهر میزبان عرضههای بزرگی نظیر ۸ هزار تن بوتان نفت ستاره خلیج فارس، ۳ هزار تن رافینت بوعلی و ۳ هزار تن سوخت هوایی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی خواهد بود